Märkestest – Vi testar olika elcykelmärken

Elcykeln blir en allt vanligare syn i stadsmiljön. Inte speciellt konstigt eftersom tillgängligheten till elcyklar har blivit allt större. Flera olika hemsidor som säljer elcyklar dyker upp. Bland annat Batteridrivet.se och Cykelkraft.se som pressar priserna för att elcykeln ska bli tillgänglig för allt fler människor. Frågan är om de allt mer pressade priserna har dragit ner kvaliteten på elcyklarna? Läs vårt märkestest och se efter!

Ta del av vår testguide och hitta rätt märke när du ska köpa elcykel

CRESCENT

Crescent har en mängd olika elcyklar för olika ändamål och olika prisklasser. Vi vet ju sedan länge att Crescent kan det här med cyklar. De flesta är stadscyklar som är anpassade för pendlare och stadscyklister med lång räckvidd på batteriet. Det finns också mountainbikemodeller med aluminiumramar, mer påkostade delar och starkare batterier som kan driva cykeln i högre hastigheter.

'

ECORIDE

Ecoride är ett svenskt märke och elcyklarna är specifikt framtagna för svenska förhållanden med högkvalitativa komponenter. Ecoride har ett brett urval av elcyklar med pendlar- och citymodeller för både dam och herr samt olika lite mer sportiga modeller för terräng och landsväg.

BH BIKES

BH bikes cyklar ligger ganska högt i pris. Designen är genomgående väldigt snygg med många lite mer sportiga modeller även om det såklart finns flera citymodeller både för dam och herr.

TREK

Trek är ett amerikanskt cykelmärke som varit med i många år. Treks elcyklar kommer antingen med mitt- eller frontmonterade elmotorer och laddas i vanligt eluttag. Företaget har ett stort elcykelprogram och producerar marknadens lättaste cyklar tack vare ramen i Alpha aluminium.